L’Ostal Cazes Rosé

L’Ostal Cazes Rosé
Prijs: 8,95 incl. btw per fles

Na een zoektocht van een aantal jaren door de Languedoc vonden Château Lynch-Bages-eigenaar Jean-Michel Cazes en zijn zoon Jean-Charles in de Minervois eindelijk een geschikte locatie voor hun nieuw op te zetten project. Aan de voet van de Montagne Noir kochten ze in 2002 een domein van 150 hectare leigrond gemengd met zandsteen en keien waarvan een derde beplant was met druivenstokken en 25 hectare met olijfbomen. Ze zouden nog meer wijngaarden gaan aanplanten om uiteindelijk hun droom te verwezenlijken: het maken van de mooist mogelijke d’Oc wijnen.

De kleur van deze wijn is heel lichtrose, en dan verwacht je ook een lichte wijn. Maar hoewel je hier rozenblaadjes, granaatappel en een beetje citrus in proeft, heeft deze wijn toch een kruidige ondertoon.

Wij hebben hem geproefd bij gerookte eend. En het leuke hiervan is dat deze wijn de rooksmaak mooi tot z’n recht laat komen.

Maar…. voor de terrasjesmensen is er ook goed nieuws: Hij is heerlijk op een zomerse dag bij de borrel, als aperitief maar ook bij salades en witte vis. Probeer hem zeker bij een ansjovisje in het zuur of een olijf gevuld met ansjovis.

En wil je een gerookt gerecht, dan is gerookte eend altijd lekker of gamba’s van de gril.