Mousserende wijnen en Champagne

Heerlijk en altijd feestelijk: een bubbel in een prachtig glas.

Eigenlijk is het altijd tijd voor bubbels. Heb je wat te vieren, een zondagsontbijt, Valentijnsdag of gewoon als je er trek in hebt. Kijk hier wat voor heerlijke bubbels ik in het assortiment heb.

Over het glas
Wanneer je champagne drinkt (of prosecco of cava of andere bubbels) kun je kiezen uit champagneglazen of champagnecoupes.
En wat voor de glazen geldt, geldt ook voor de coupes: probeer een glas te vinden ZONDER (dikke) rand. Dit schakelt al heel veel glazen uit (lees die van de Action, Hema, Blokker etc.)

Echt waar, een dunne rand drinkt veel lekkerder. Dus doe een kleine investering hierin, het maakt de beleving veel fijner (en lekkerder).
Een tip: van het merk Leonardo Puccini champagne glazen, set 6 stuks tussen de 25-40 euro. Het lijkt even veel geld, maar je doet er ook heel lang mee. En…. ook al kun je ze in de afwasmachine doen, maak toch maar even een sopje en was het met de hand af. Blijven ze toch echt mooier van. En droog ze af met een glazendoek: een schone theedoek die niet pluist.

Spoom
Tja een spoom is natuurlijk heerlijk verfrissend, zo tussen de gangen door. Voor de spoom heb ik speciaal dikkere glazen omdat hier ook een lange lepel in staat. Dan voldoet natuurlijk de kwaliteit van de Action, Hema, Blokker, Xenos etc. wel.
De spoom maak je het beste met citroen sorbetijs, een beetje wodka en champagne, prosecco of cava.

Impress Your Friends
Tja en als je dan toch echt wilt imponeren, koop een champagne sabel. Ze zijn er al heel goedkoop en ze zijn bijna allemaal goed. Je kunt ook een cursus doen (erg prijzig), maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Zorg er wel voor dat de te ontkurken fles goed op druk is, dus gebruik champagne of cava en GEEN prosecco.

Champagne of iets anders?
De naam Champagne mag alleen gebruikt worden wanneer de druiven uit de champagne-streek komen. Maar bijvoorbeeld Cava is Spaanse bubbelwijn en kan ook heel goed zijn.
Prosecco komt uit Italie en daar zijn verschillende soorten en kwaliteit van, kijk maar onder het kopje Prosecco.