Mr Mick Vermentino

Mr Mick Vermentino
Prijs per fles: 13,95 incl. btw

Deze wijn is ook weer van de bekende Mr Mick reeks.

Een leuke witte wijn, weer eens wat anders dan een standaard Sauvignon blanc of Pinot Grigio. Deze wijn heeft het aroma en een zachte smaak van grapefruit, appel en peer gecombineerd met een natuurlijk zuurtje en voor de balans verfrissende mineralen.

Door de warme en vruchtbare omstandigheden van de Clare Valley is deze regio ideaal voor het laten groeien van de van oorsprong Italiaanse Vermentino druif. De druiven worden geoogst op hun hoogtepunt van rijpheid en na een kort contact tussen het vel en de rest van de druif wordt het sap apart van het velletje in koude tanks opgeslagen en gefermenteerd voor 14 dagen. Deze manier van ‘cold settling’ zorgt er voor dat alle aroma’s en smaak goed bewaard blijven terwijl een residu onderin de tank zakt zodat de wijn prachtig van kleur wordt.

Dit is dus een fantastische wijn voor deze zomer. Lekker drinken op je balkon of in je tuin als makkelijk wijntje om van de zon te genieten. Helemaal heerlijk is deze wijn met een grote gamba of rivierkreeft op de bbq. Of wat denk je van een lekkere coquille (in de schelp) met pinda’s en lenteui. Ook weer van de hete kooltjes natuurlijk.