Rode Wijn

Goede wijn behoeft geen krans. Een mooie uitdrukking en hoe waar!

Maar rode wijn is er heel, heel veel, en hoe zoek je nu een goede wijn uit die voor jou lekker is. Ik heb daar heel lang over gedaan. Wijn moet je immers ook leren drinken en het scheelt enorm wat je er bij eet. En hoe langer je wijn drinkt des te meer je gaat proeven: wat vind je lekker, hou je van zwaar, hou je van een bepaalde druif of juist niet, hou je van meer of juist minder tannine…..

Rode wijn is dus ook heel persoonlijk.

Ik ben zelf de rode wijn gaan waarderen toen ik bij de Librije (ons enige 3 sterren restaurant in Nederland) een heerlijk gerecht heb gegeven van melkkoe, klaargemaakt op hete steen. Hier werd geen zware wijn bij geserveerd, maar een tempranillo met minder tannine, juist om het eten ook tot zijn recht te laten komen.

Deze wijn, de Mr Mick Tim Adams Tempranillo, staat dus nu op mijn site, en daar ben ik heel trots op.

En je zult merken…. er komen steeds meer wijnen en bijbehorende gerechten bij, dus hou dit menu in de gaten!