Meer Mr Mick

Zoals jullie hebben gelezen ben ik enorme fan van de Tempranillo van Mr Mick. Echt een super lekkere wijn die je zowel in de zomer als winter heerlijk kunt doordrinken.

Maar wist je dat…..

De wijnmaker Tim Adams en zijn vrouw Pam de trotse eigenaren zijn van dit merk?

De Mr Mick wijn genoemd is naar de legendarische Australische wijnmaker K.H. Knappstein?
Deze ‘Mr Mick’ wilde wijnen maken waarvan iedereen kan genieten. Zijn uitspraak was dan ook: “flavoursome styles at very good prices”.

En daarom heeft zijn laatste protege Tim Adams een lijn van wijnen opgezet waarbij de naam en het gedachtegoed van zijn leermeester centraal staat.

Mr. Mick’s Winery in Zuid-Australië, ongeveer 130 km ten noorden van de stad Adelaide, is een wijnhuis met een groots historisch verleden. Het behoorde ooit toe aan de familie Knappstein onder de naam The Stanley Wine Company. Opgericht door grootvader J.H Knappstein in 1876 en door zijn kinderen (hij had er negen) tot internationale wasdom gekomen. Met name Karl H. Knappstein (bijnaam Mr. Mick) speelde een legendarische rol. In 1987 ontving hij de ‘Order of Australia’. Sinds 2010 is dit wijnhuis in het bezit van de bekende wijnmaker Tim Adams.

Pionier Tim Adams groeide op tussen de druiven en wijngaarden in Clare Valley. Direct na zijn middelbare school kwam hij in dienst bij de legendarische wijnmaker Karl (Mick) Knappstein en bleef elf jaar lang onder zijn hoede. Nu is hij zelf de trotse eigenaar van het voormalig wijnhuis van de familie Knappstein dat hij omdoopte naar Mr. Mick’s Winery. Tim Adams wordt gezien als een van de tien meest iconische wijnmakers van Australië.

Naast de heerlijke Tempranillo heeft het label Mr Mick ook nog de volgende wijnen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *